Design interior in filme

By on 11-07-2008 in DESIGN INTERIOR IN FILME

Imi plac filmele. Vad tot ce apare nou, ba chiar si inchiriez dvd-uri. Cred ca cel mai important lucru pentru un film bun este sa fie vazut la cinema. Cel putin de 2 ori pe saptamana merg la cinema sa vad cate un film.

Nu poti sa vezi un sf sau un film de actiune pe monitorul calculatorului si apoi sa spui ca nu ti-a placut. Intr-un film trebuie sa vezi toate detaliile, sa intrii in atmosfera, sa te transpui, sa tremuri si sa razi cu personajele. Imaginea trebuie sa te absoarba, sunetul sa te inconjoare. Nu trebuie sa il intrerupi sa te duci pana la bucatarie sa vezi daca s-a facut mancarea. Trebuie sa il vezi complet, dintr-o suflare, sa il lasi sa te impresioneze. O adevarata opera de arta reuseste sa iti transmita o emotie: nu neaparat pozitiva. Nu trebuie neaparat sa razi sau sa te simti bine la sfarsit ca sa fie un film bun. Trebuie doar sa te simti atins, sa simti ca ti-a schimbat cumva perspectiva asupra lumii.

Desi citesc cronicile de film, niciodata nu le iau in considerare pentru a alege filmul la care merg. Vreau sa am eu parerea mea, obiectiva. Poate mie sa imi placa ceva ce nu a placut nimanui. Sa gasesc ceva extraordinar care sa aiba o legatura personala cu mine.

Ma uit la un film nu numai din punct de vedere al povestii, al actiunii acestuia ci urmaresc cu atentie modul in care sunt create personajele, legatura dintre ele, psihologia lor, reflexia acestora in amenajarea spatiilor din film, imaginea si compozitia acesteia. Ma intereseaza muzica si felul in care se leaga cu actiunea. Ma intereseaza montajul, machiajul si costumele.

Exista multe filme la care mi-au placut amenajarile interioare: locuinte ale personajelor principale, hoteluri sau restaurante luxoase, locatii extravagante sau futuriste.

Pentru inceput voi selecta cateva filme mai vechi si voi posta imagini din amenajarile cele mai cool si comentarii la fiecare dintre ele. Voi incepe cu:

KILL BILL 1 – discoteca

MATCHSTICK MAN – locuinta minimalista

BANGKOK ASSASIN – locuinta inchiriata Nicolas Cage

IRON MAN – rezidenta

HELLBOY 2 – locuinta, bar, palatul elfilor, piata trolilor

AL CINCILEA ELEMENT – locuinta, hotel

MAX PAYNE – birouri

Daca aveti vreo locatie preferata, astept sugestii!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 5 = 14

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>