Scaune Ludovic

By on 11-26-2008 in MOBILIER CU SEMNATURA

Acum cateva zile o prientena m-a sunat pentru ca era in cautare de un scaun ceva mai clasic, asa, cu un aer french, dupa cum zicea ea, pentru ca isi re-amenaja zona de dinning. Mi-a aratat o fotografie, un scaun stil Ludovic.

Mi-a placut subiectul pentru ca acest scaun este foarte actual si in prezent fiind re-luat si reinterpretat in nenumarte variante. Iata cateva pe care le-am gasit si le puteti cumpara si din magazine de la noi:

1.Varianta clasica, stil o gasesti la: www.labellacasa.ro, picioare si brate din lemn masiv, baituit si lacuit cu grija, tapiterie din matase. Se poate folosi intr-o gama restransa de amenajari, pentru spatiile serioase si cu pretentii de a crea un stil “de epoca”.

2.O reinterpretare moderna a acestui scaun a fost in ultima vreme in special pe combinatii de tapiterie neagra cu lemn vopsit alb sau argintiu. Exista variante foarte elegante cu catifea sau piele de crocodil, gen “The Devil Wears Prada” daca intelegi la ce ma refer. Aceasta varianta de reinterpretare moderna o gasesti si intr-o forma foarte draguta si funky la Kare (ba chiar cu imprimeuri Marlyn Monroe si imitatie din piele de crocodil). Acestea se potrivesc amenajarilor tip “Rock Star” sau celor cu influente Pop Art.

3.De asemenea exista o reinterpretare foarte frumoasa facuta de Philippe Starck care se numeste Louis Ghost, din plexiglas, pe care o gasesti la Kartell (la noi, prin Innova). Acesta este translucid cu diverse nuante si imprimeuri rezistent, elegant, usor de stocat (se imbina unul peste altul) si este potrivit si pentru exterioare.

Prietena mea a ales prima varianta pentru ca ea este o romantica incurabila. Eu, pentru mine personal, as fi ales oricand variantele de la Kare.

Tie care iti place?

One Comment

  1. Sunt un pasionat de obiecte de arta si imi plac ft mult si modelele care le aveti in acelasi timp si dv pe site.Multumim adminului pt infomatiile minunate de pe site.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>