Camera secreta: Player-ul compulsiv – PC & Console

By on 11-29-2008 in CAMERA SECRETA

“Camera secreta” este sufletul casei tale. Este spatiul pe care il amenajezi asa cum vrei tu, in functie de pasiunile si hobbyurile tale. Aici te poti izola de lume sau poti sa iti inviti prietenii la petrecere. Aici poti fi tu insuti, fara jena sau inhibitii.

Majoritatea jocurilor din ziua de astazi se adreseaza adultilor, nu copiilor. Fie ca vrem sau nu sa recunoastem, multi dintre noi se joaca inca pe calculator sau pe console. “I-am cumparat Nintendo lui ala micu” – da’de unde, e pentru mine, ma joc in fiecare noapte! Copilul isi asteapta randul cu orele, iar sotia se supara ca nu ai mai spalat vasele de o saptamana, nu ai mai mancat de trei zile si ai inceput sa dezvolti un miros de vagabond. Cine nu a avut pasiunea aceasta niciodata nu o poate intelege. De la cele ma simple jocuri – tetris sau solitare-ul cu care ti-ai pierdut vremea la serviciu pana la MMPORG-urile online de la care nu te poti dezlipi – creaza dependenta.

Daca esti maniac si te-au prins sarbatorile in fata calculatorului (eu cel putin am avut doua revelioane petrecute online cu clanul pe Silkroad Online iar acum mi-e teama sa instalez World of Warcraft) atunci macar fa-ti cadou o camera numai a ta in care sa te desfasori la adevarata ta valoare de gamer hardcore.

Cum arata camera ta secreta? As incepe aici printr-o retea de 2-4 calculatoare ca sa pot face seara campionate cu prietenii. Scaunele speciale de gamer sunt un “must”. Pe langa faptul ca sunt foarte confortabile si nu te apuca durerea de coloana dupa cele 8-10 ore de joaca intensiva au, in functie de model si diverse accesorii pentru joaca: casti, microfon, loc de prindere a volanului sau a controlelelor sau suport de pahar cu incalzire. Au de cele mai multe ori si functie de balansoar. Daca ar avea si o toaleta incorporata ar atinge perfectiunea.

Totusi dupa lungile ore de lucru de la serviciu sa mai te si joci seara in fata ecranului calculatorului sau al televizorului inca cateva ore poate sa iti afecteze vederea intr-un timp foarte scurt. Ai grija de ochii tai si cumpara-ti o pereche de ochelari cu lentile de protectie.

Ce sa mai cumperi? Daca vrei sa petreci timp de calitate cu familia sau cu prietenii eu sunt incantata de super-interactivul Nintendo Wii. Jocurile sunt super si pentru tine personal, dar si insufletesc petrecerile. Este grozav sa vezi patru oameni dand din maini ca disperatii, lovindu-se cu controlele in cap si vociferand! Unde sa mai punem ca este practic si pentru doamne, in varianta Wii Fit cu platforma – joc pentru antrenament sportiv de la yoga pana la aerobic care sa te mentina in forma.

PS2 chiar daca este mai vechi are avantajul ca exista deja tone de jocuri pe piata si au si preturi rezonabile. Pe langa jocurile pentru tine, de asemenea sunt o gramada pentru petrecere sau multiplayer. Pentru petreceri este perfecta seria de karaoke “Singstar” cu microfon. Pe langa aceasta sunt multe jocuri pentru dans sau sport folosind o camera speciala pentru PS2 “Eye Toy”.

PS3 si Xbox sunt extraordinare ca grafica, daca esti pasionat de 3D Shootere, asta cred ca e cea mai potrivita consola pentru tine. Mie personal mi-au placut foarte mult Heavenly Sword si Army of Two.

Majoritatea jocurilor au diverse accesorii specifice. Daca iti plac cursele nu uita de volan cu schimbator de viteze si pedale. Pentru console exista diversi adaptori pentru controler care ii transforma in altceva: paleta de tenis, crosa de golf, pistol, sabie laser.

Poti folosi pentru aceasta camera o amenajare neconventionala, pufuri, perne aruncate, culori indraznete. Inrameaza postere cu personajele preferate sau colectioneaza action figures. Poti chiar imita decorul din unul din jocuri. Fa-ti grota lui Batman sau o cursa de masini.

Nu uita: in aceasta camera se va face galagie, izoleaz-o bine fata de vecini sau de restul casei. Nu numai peretii, nu uita de pardoseala si tavan! Cand planifici electrica pentru aceasta camera fii darnic cu prizele, nu uita de internet, TV, cablu pentru boxe si telefon. Ai grija sa existe suficient loc pentru dat din maini, dansat, sarit, boxat. Ar trebui sa nu darami nimic din jur si sa nu spargi vreun corp de iluminat. Pentru sport sau pentru petreceri ai putea pune si niste oglinzi pentru un plus de distractie. Creaza atmosfera cu disco-glob, orga de lumini , statie de amplificare si sistem audio.

Pregateste-te sa petreci mult timp aici: poate prevezi locul si cu un bar, cu un mini-frigider sau chiar cu un cuptor cu microunde…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>