Care-i treaba cu cristalele Swarovski?

By on 12-05-2008 in CE INSEAMNA?

Ok, am discutat cateva din culorile shic de imbracat si amenajat. Sa trecem la ceva mai serios si mai monden. Care-i treaba cu cristalele Swarovski?

Cristalele Swarovski sunt foarte apreciate pe piata romaneasca mai ales de cand apar cat mai mult in viata mondena. De la Monica Columbeanu care a ales chilotei pentru bebelusa incrustati cu cristale Swarovski se pare ca acestea sunt obligatorii pentru orice persoana care se respecta.

Swarovski este o marca de lux ce produce cristale si produse similare, undeva in apropierea orasului Zurich, infiintata de un cunoscut bijutier, Daniel Swarovski. Cristalele lor contin 32% plumb pentru a mari puterea de refractie a sticlei. Suplimentar sunt adaugate si niste straturi cunoscute sub nume gen : “Aurora Borealis”, “Volcano”, “Aurum” sau “Dorado” si a produce diverse efecte superbe de curcubeu pe care sticla normala nu il are. Impreuna cu Philips au creat o gama exclusivista de casti si stick-uri USB cu cristale, gama numita Active Crystals.

La noi se pare ca trebuie integrate si in cele mai banale lucruri de consum, mereu trambitate la stiri cu mare tam-tam: gresie, usi, parchet, cazi, tablouri, toate cu cristale Swarovski. Adevarul este ca majoritatea celor de pe piata noastra, care sunt trambitate sus si tare, totusi nu sunt originale Swarovski. Unele sunt cristale, dar nu provin de la aceasta firma. Asta nu le face mai putin cristale. Totusi la noi, un cristal este obligatoriu sa fie etichetat cu Swarovski la fel cum icrele negre sunt de Manciuria, ciocolata elvetiana si perlele de Tahiti sau sticla de Murano. Altele sunt sticla sau strassuri care stau la rang de cristale. Pana la urma nu conteaza, multi vad, putini cunosc, eticheta conteaza, nu?

Nu ma intelege gresit, cristalele imi plac si mie.Mmmmmmmm, raman hipnotizata. Totusi, nu iti monta in toata casa. Nu exagera. Gandeste-te intai daca se potriveste. Daca obiectul in sine este frumos si potrivit cu amenajarea ta si abia apoi uita-te ca are eticheta. Numele nu conteaza, intai si intai este important sa creeze un efect placut. Doar nu iti cumperi o rochie cu 2 numere mai mari doar ca e Versace. Intai o probezi, vezi daca iti pune in valoare silueta si abia apoi decizi daca o cumperi sau nu.

In momentul de fata tocmai am ales pentru o amenajare un parchet cu insertii de cristale. Este superb pentru un dormitor matrimonial. Stejar baituit, inchis, pe care cristalele stralucesc ca niste stele pe cer.

Cand l-am vazut, nu m-am putut abtine :)

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>