Camera ta secreta: atelier de creatie

By on 1-08-2009 in CAMERA SECRETA

“Camera secreta” este sufletul casei tale. Este spatiul pe care il amenajezi asa cum vrei tu, in functie de pasiunile si hobbyurile tale. Aici te poti izola de lume sau poti sa iti inviti prietenii la petrecere. Aici poti fi tu insuti, fara jena sau inhibitii.

Iti amintesti cand ti s-a spus ca desenezi frumos sau ca tinuta ce o porti, creata de tine este super? Pe vremuri creai si poate te-ai gandit ca ai putea sa faci chiar si o cariera din asta. Pe parcurs unde s-a dus placerea asta? Esti contabil, avocat, director executiv, castigi multi bani. Regaseste satisfactia de a te juca si de a crea, de a fi apreciat si de ceilalti pentru aceasta.

Camera ta secreta este atelierul de pictura sau de creatie vestimentara. Alege o camera luminoasa, o mansarda cu ferestre generoase sau un coltisor retras unde sa nu fii deranjata. In general cand creezi nu iti place sa fii intrerupta sau sa iti dezvalui opera inainte de a o considera terminata. Nu ai nevoie ca acest spatiu sa fie invadat, ci doar sa primesti pe cineva atunci cand vrei tu, cand esti pregatita.

Pregateste-ti niste muzica sa iti intretina o stare de spirit potrivita pentru creatie. Gandesti mai bine cand esti relaxata sau dimpotriva, un heavy metal te intarata sa iti dai frau liber sentimentelor?

Sevalet, zona pentru natura moarta sau pentru model, reflectoare, texturi pentru fundal, depozitare pentru pensule, panze, carton, vopsele, scule si accesorii. Aici o sa se faca o mizerie de nedescris si trebuie folosite finisaje rezistente. Ca sa nu exageram si sa montam gresie, putem opta pentru ceva mai feminin, poate o pardoseala colorata din vinyl. Daca rezista pentru hoteluri si spitale, o sa reziste si la vopselele tale.

Pe pereti monteaza niste tapet acrilic (tot cauciucat) ce va putea sa fie sters cu buretele fara sa se deterioreze. Poti merge si pe un look mai de strada si sa spray-ezi niste grafitti.

Pentru un atelier de fashion se aduna tot atatea maruntisuri dar se intretine curatenia mai usor. Materiale, texturi diferite te vor inspira. Iti trebuie o masa de lucru si una de croit. Un manechin. Stative si umerase pentru a aranja creatiile.

Poate aranjezi si o zona de probe si o oglinda feminina. Inrameaza schitele facute de tine sau modelele care ti-au placut dintr-o revista. Poti posta si panouri de inspiratie cu combinatii de materiale si texturi diferite care iti plac si pe care vrei sa le combini.

Poti merge pe un design modern, elegant, avantgardist, exclusivist sau pe o abordare vintage. Care ti se potriveste?

2 Comments

  1. am un spatiu in pod. pot face acolo camera secreta?

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 9 = 18

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>