Reamenajare bucatarie pentru varsta a treia

By on 4-05-2010 in MOBILIER CU SEMNATURA

Adesea am auzit cuvintele: “daca eram si eu mai tanar” – mai schimbam si eu ceva prin casa sau ma imbracam mai tinereste, sau mergeam in locul cutare. Eu nu inteleg de unde vine dezamagirea asta… Fiecare dintre noi suntem asa cum ne simtim. Imbraca-te tinereste, razi, glumeste, distreaza-te … mai ai mult de trait, indiferent ce varsta ai, traieste-o frumos, fa-ti toate poftele.

bucatarie neamenajata

Oricum aici ne referim in special la amenajari, si am sa va dau un exemplu, asa cum se intampla in multe case din Romania – poate nu la tine acasa – poate la parintii tai. In bucatarie faianta e pusa de cand s-a construit blocul si partial a cazut, a ramas adezivul – nu se mai face adeziv ca atunci – ce rezistent era asta- pe ici pe colo este inlocuita cu niste cioburi de alta culoare.

Mobila este luata pe parcurs, din alte camere si nu incape de loc, fiecare piesa are alta culoare, alta dimensiune, nu e facuta nici pentru bucataria respectiva nici pentru obiectele pe care ar trebui sa le depoziteze.

Pe jos linoleum exfoliat, 2-3 placi de gresie in dreptul aragazului. Masuta cu 4 picioare inegale si acoperita cu musama colorata este un must.

Iata cum poti reamenaja acest spatiu pentru confortul tau. Mobilierul facut la comanda este obligatoriu pentru bucatarii, pentru ca acesta va “imbraca” perfect peretele. Alege culori pe placul tau, dar nu combina mai mult de doua nuante.

Monteaza faianta doar in dreptul blatului de lucru – cel mult – chiar si pe aceasta o poti inlocui cu MDF, acelasi material care este folosit pentru mobila ta de bucatarie, material ce va rezista la caldura si umiditatea la care il expui.

amenajari interioare  bucatarie

Compartimenteaza mobilierul la interior in functie de nevoile tale: sertare, polite, partitii etc. dupa ce obiecte trebuie sa depozitezi inauntru. Gandeste-te unde pui masina de spalat rufe, unde pui cosul de gunoi, tacamurile, picuratorul pentru vasele proaspat spalate etc.

Inlocuieste pardoseala exfoliata cu un parchet laminat. Se va intretine usor si nu costa o avere. Nu o sa versi niciodata o tona de apa pe jos si nu o sa o stergi o zi intreaga ca sa se umfle.

Inlocuieste si corpul de iluminat central cu lumini zonale, la blatul de lucru si deasupra mesei. Daca nu vrei sa schimbi electrica si sa strici peretii, macar foloseste un corp central care are mai multe spoturi directionale pentru a ilumina mai multe zone din camera.

Acestea au fost cateva solutii usoare pentru amenajari cu buget redus pentru bucatarii mici, in apartamente vechi.

3 Comments

  1. Un rezultat extraordinar, însă nu cred că e o bucătărie doar pnetru vârsta a 3-a.

  2. Si eu zic la fel, se potriveste oricarei varsta! Daca esti mai tanar mai pui un pic de culoare si e perfect!

  3. Ma refeream de fapt mai mult la faptul ca e genul de mobilier personalizat, simplu, corect, insa fara a fi foarte indraznet sau creativ coloristic sau prin utilitati. Ceva ce este potrivit pentru cineva care nu mai face exagerari sau extravagante si care nici nu se arunca sa faca o investitie financiara foarte mare…. nu neaparat pentru ca ar fi cu adevarat batranesc… :)
    PS: Multumesc pentru feedback

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>