Amenajare vintage La Scena & show interactiv de percutie

By on 4-17-2010 in UN DESIGNER LA PLIMBARE

iDrums – show de percutie interactiva

Vreau sa vad ceva nou… M-am plictisit si vreau sa ies in oras. Cel mai des merg la film sau la teatru. ”Hai sa mergem la un show de percutie”, propune Claus cu ochii in 7Seri. Am mai fost si pe la Silver Church la ceva asemanator si a fost foarte interesant. Ok, mergem, e La Scena, aici aproape pe Calarasi.

Am ajuns acolo pentru prima data, o atmosfera foarte boema, amenajari vintage, in fiecare camera alt mobilier totusi in acelasi stil. Retro, intim, dragut, chiar romantic. Zona aceasta a Bucurestiului este protejata si multe case sunt in patrimoniu, chiar daca majoritatea proprietarilor si-au batut joc de ele si sunt distruse, in ruine. Aceasta este o casa veche, care si-a pastrat nota clasica cu usi inalte din lemn masiv si ambianta de epoca, interesant de vizitat.

Pentru Show-ul de percutie ne-au poftit la mansarda. Totusi aici era ceva in neregula:pe fiecare scaun era asezata cate o toba africana. Ce o mai fi si asta? E vreo greseala? N-am ajuns bine? Daca sta aici orchestra noi unde stam? “Nu nu, luati toblele, o sa cantati si voi.” Cine eu?? Aoleu, ce aiurea, am ajuns aici sa ma fac de ras. Te-or mai pune astia sa spui si vreo poezie ca sa fie circul gata… Mi s-a intamplat acum cativa ani la Odeon de am mers La Tiganci (dupa Eliade) si m-am trezit pe scena si stateau actorii si se uitau la noi: “Hai acum jucati voi, spuneti o poezie ceva!”

Oricum, lumea relaxata, se juca cu tobele, le mai batea, le inspecta pe toate partile… In gandul meu, probabil ca numai eu sunt aiurea aici, afona, ceilalti probabil ca asta fac acasa in fiecare zi.

A intrat trupa si ne-au invitat sa luam tobele. Cand toata lumea a inceput sa bata, totul a devenit dintr-o data simplu si intuitiv. Un mod de comunicare incredibil, o experienta extraordinara. Pe cat de sceptica eram la inceput, pe atat de entuziasmata am plecat.

Trupa ne-a facut sa interactionam cu ei, sa imitam un ritm, sa raspundem unei teme muzicale… La final eram ca o orchestra, cantand parti din melodie. Vrand nevrand ajugeai sa te armonizezi cu ceilalti. Automat, intuitiv, simteai ritmul. Pe langa sentimentul extraordinar ca pentru un moment faci parte din ceva special si creativ a mai fost si o descarcare de energie.

Nu pot decat sa va spun ca dupa o zi grea de lucru, plina de stres si oboseala acest spectacol interactiv este cea mai buna alegere. Daca vedeti prin oras vreun afis la iDrums, nu-l pierdeti, nu o sa va para rau.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 × = 14

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>