Amenajari interioare in viziunea lui Dr. House

By on 4-21-2010 in DESIGN INTERIOR IN FILME

Amenajarile interioare te reprezinta

Alegerile pe care le faci in viata de zi cu zi te reprezinta, spun multe despre tine si despre personalitatea ta. La fel si amenajarile interioare, decoratiunile si mobilierul pe care il alegi pentru locuinta ta. In sprijinul acestei afirmatii vine si unul dintre serialele mele preferate, Dr. House.

Intr-un episond recent (Sezon 6, episod 15, Black Hole), din Dr. House, serial pe care probabil ca multi dintre voi il urmariti, exista un subiect foarte interesant in privinta decoratiunilor interioare. Pe fundalul analizelor sofisticate si al unor boli exotice de neimaginat, se dezvolta un interesant conflict intre House si Wilson pe tema amenajarii apartamentului in care cei doi locuiesc.

House este de parere ca daca nu iti amenajezi singur locuinta, macar sa iti alegi singur mobilierul, iar daca nu poti sa faci nici macar atata lucru aceasta reflecta faptul ca nu ai identitate si ca ii lasi mereu pe altii sa te defineasca.

“Niciodata nu ai decorat o casa. Ti-e frica. Prietenii, slujba, decoratiunile, totul te defineste. Cumpara niste mobila sau accepta ca esti gol pe dinauntru!

Intr-un final Wilson angajeaza o decoratoare si reuseste sa amenajeze casa, chiar daca nu participa in nici un fel la acest demers. Rezultatul este destul de tern si linistit, stil care de altfel chiar se potriveste proprietarului. Sunt folosite pieste simple, usor retro, destul de simple ca design, accentul punandu-se pe util si confortabil.

Confruntarea finala dintre cei doi doctori suna asa:

Wilson: Te rog, nu da mobila inapoi. Nu pot sa mai fac asta inca odata

House: Dar trebuie. Nu poti sa lasi alti oameni sa te defineasca.

Wilson:De ce nu pot sa fiu eu lasul care ii lasa pe altii sa-l defineasca?

House: Dar asta ce e? Sper ca nu alt “elefant”.(sub o husa descopera o pianina) Nu decoratorul a ales asta! Tu ai ales-o! Imi place ce spune asta despre tine, Wilson!

Decoratiunile alese de Wilson se rezuma la acea pianina care este cumparata exclusiv pentru prietenul sau, stiindu-i acestuia pasiunea de a canta. Aceasta alegere spune multe despre el, mai ales faptul ca este o persoana care se gandeste mai intai la cel care ii este alaturi si apoi la sine.

Atunci cand iti amenajezi locuinta poti sa te inspiri din aceasta idee si sa alegi obiectele de mobilier atat pe gustul propriu dar gandindu-te si la ce il pasioneaza pe cel cu care iti imparti locuinta si viata: sotul / sotia / prietenul / prietena / etc.

De asemenea, un decorator adevarat, se va interesa in detaliu de gusturile si hobbiurile amandurora pentru a putea sa iti amenjeze casa.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>