Amenajare interioara prin decorarea peretilor

By on 11-21-2012 in Uncategorized

 Ce materiale folosim pentru amenajarea peretilor?

De-a lungul timpului, designul interior a evoluat foarte mult in ceea ce priveste materialele si resursele folosite pentru decoarea si amenajarea spatiilor. Astazi avem la dispozitie o multime de metode mai scumpe sau mai ieftine, mai practice sau mai estetice prin care putem sa amenajam toate genurile de spatii. In continuare vom vorbi despre cateva de metode de decorare a peretilor. Decorarea peretilor este un aspect important atunci cand vorbim despre amenajari interioare. Prin folosirea unui tablou sau aplicarea unui autocolant putem schimba in mod dramatic infatisarea spatiului.

Amenajari interioare cu autocolant decorativ

Atunci cand dorim sa aducem o schimbare caminului nostru prin intermediul peretilor trebuie sa avem in vedere si mobilierul – modelul si culoare, dar si culoarea si materialul podelei.

Fototapet pentru decorari personalizate

Fototapetul este o inovatie in materie de design interior, care si-a castigat destul de repede locul in casele noastre. A aparut din dorinta noastra de a ne pune amprenta cat mai vizil pe zona noastra de locuit. Cu o varietate foarte mare de motive, prin tehnici ultra moderne de printare putem obtine imagini originale care sa se potriveasca casei si personalitatii noastre. Este o metoda practica si de efect de a da mai multa viata si culoare incaperilor monotone. Exista o gama larga de modele prin care ne putem personaliza locuinta in functie de utilitatea fiecarei camere in parte.

Amenajari interioare cu fototapetOrice imagine care ne place si care ne reprezinta poate deveni fototapet, asa ca putem adauga foarte simplu o nota de originalitate caminului nostru si totodata designul fototapetului poate fi element esential pentru starea noastra de bine.  Fototapetul de hartie este cel mai popular pentru ca este mai accesibil ca pret, desi nu are rezistenta in timp. Nu este lavabil, iar intretinerea se poate dovedi mai dificila pentru ca se poate deteriora usor atunci cand vrem sa il curatam.


Tapet – decor in trend

Spre deosebire de fototapet care ilustreaza imagini, tapetul poate fi folosit pentru a da pur si simplu esenta peretului fara alte detalii sau imagini imprimate. Se poate aplica pe toti pereti incaperii sau doar pe o parte dintre acestia, in functie de efectul pe care dorim sa-l obtinem. Daca ne dorim sa dam culoare, dar si sa ornamentam peretele, putem alege un tapet care are si diverse modele de imprimeuri sau texturi.

Amenajari interioare cu tapet floral

Tapetul este usor de intretinut si are rezistenta mare in timp, mai ales daca este fabricat din materiale ca fibra de sticla sau vinil. Tapetul din vinil se poate folosi chiar si in bai deoarece are rezistenta mare la umiditate. Pentru un plus de eleganta putem folosi tapet pe baza de catifea, satin, bambus, matase. Folosirea tapetului este si o alternativa pentru a castiga timp,deoarece stim cu totii ca amenajarea interioara a unei case cere resurse, documentare si mai ales timp. Spre deosebire de vopseaua lavabila, prin intermediul tapetului putem ascunde unele imperfectiuni ale peretelui cum ar fi zgarieturile sau denivelarile.

Vopseaua decorativa

Vopseaua decorativa este folosita pentru a da culoare si mai ales textura peretelui. Textura poate fi mai pregnanta sau mai subtila in functie de preferinte. Acest gen de tencuiala se foloseste inca din antichitate, desi pe atunci nu se numea asa si nu avea calitatea si varietatea pe care o are astazi. O vopsea decorativa de calitate pastreaza foarte bine culoarea si are rezistenta la umiditate.

Design interior cu vopsea decorativa

Autocolant

Autocolantul este solutia ideala daca nu vrem sa facem schimbari prea mari dar totusi ne dorim sa aducem o pata de culoare in spatiul locativ. Avantajul utilizarii acestora este ca pot fi aplicate pe orice suprafata neteda cum ar fi usa de la dulap, usa de la frigider, ferestre, nu doar pe perete.

Design interior cu autocolant decorativ

Este ideal pentru camera copiilor pentru ca putem da frau liber imaginatiei si putem sa il eliminam foarte usor atunci cand dorim o schimbare. Putem decora peretii camerei copilului cu personaje din desenele animate preferate, elemente din natura, motive sportive. Datorita faptului ca se aplica si se inlatura usor, autocolantele sunt folosite adesea pentru amenajarea interioara a unor spatii care urmeaza sa gazduiasca evenimente cu diferite teme.

Amenajari interioare in culori deschise

Pe langa variantele prezentate mai sus, putem apela la multe alte metode de decorare a peretilor: lambriuri, panouri decorative de interior si multe alte tipuri de accesorii pe care le alegem in functie de preferinte si buget.

Personalizarea spatiului cu ajutorul fototapetului

 

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 8 = 1

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>