Domus, Decembrie 2008 Ianuarie 2009, pag. 78 - Un stil personal

  

Ne-am dorit un stil personal

Revista Domus

Monica si Alexandru Boboc au rentuntat la compartimentarea si finisajele oferite de constructor si  au preferat sa imprime un stil propriu apartamentului pe care l-au achizitionat in stadiu de proiect.

Si asta deoarece apartamentul fusese conceput intru-un anumit fel de constructori. Mai exact, instalatia sanitara si scurgerea baii se aflau in zona in care noi voiam sa amenajam dressingul, ceea ce ne-a dat ceva batai de cap. O parte din ideile conturate la inceput au trebuit schimbate sau readaptate in functie de spatiu. De exemplu, noi ne doream o bucatarie inchisa, insa, din cauza faptului ca apartamentul nu beneficiaza de o suprafata generoasa ne-am fi ales cu un spatiu mic si apasator. Ca atare, am fost de acord cu solutia propusa de Andreea si Irina de a amenaja o bucatarie tip open-space. De asemenea, am optat pentru inchiderea dressingului cu usi, desi Irina ne-a sugerat sa renuntam la ele. Motivul? Ne-am dorit sa continuam si chiar sa subliniem contrastul cromatic din dormitor prin intermediul usilor de culori diferite ale dressingului. Pentru aceasta incapere am ales mobila cu textura similara cu cea a parchetului.

In momentul in care am inceput executia, au intervenit si alte schimbari. De exemplu, schita pentru mobilier din planul initial nu a putut fi pusa in practica deoarece peretele din gips carton nu ar fi sustinut constructia. Si mobilierul din bucatarie a fost modificat in functie de electrocasnicele pe care urma sa le incorporeze si de scurgerea chiuvetei. A rezultat o bucatarie foarte practica, cu suficiente compartimente de depozitare, care insa nu dau senzatia de aglomerare. Demascarea partiala a tevilor de gaz si de realizarea scafelor si fantelor de la nivelul tavanului s-a ocupat Claudiu Constantin. Constructiile din gips-carton executate de el, prevazute cu lumini indirecte ascunse, sunt de mare efect.

Ne-am dorit o amenajare moderna, dar linistitoare, care sa emane o atmosfera calda, fara culori stridente. Trebuie sa recunoastem ca am avut de negociat cu Irina care propusese ca mobilierul din living sa aiba nuante de verde deschis in conditiile in care noi voiam wenge. In cele din urma, am ales contrastul crem-maro cu accente de verde la nivelul textilelor, al corpurilor de iluminat si decoratiunilor. Daca la inceputul proiectului s-a implicat mai mult Irina, pe parcusrs, cea care a coordonat amenajarea si s-a ocupat impreuna cu noi de achizitii a fost Andreea.

Pentru noi a fost foarte important ca am putut apela la specialisti care s-au ocupat de design, executia amenajarii si realizarea mobilierului. Nu am dispus de un spatiu mare – apartamentul are 60 mp asa ca solutiile propuse de designeri (usi glisante, oglinzi si suprafete transparente) au fost foarte eficiente in suplinirea deficitului de spatiu. Totodata, ne-a impresionat felul cum au fost gandite si repartizate zonele de depozitare astfel incat sa putem stoca in mod organizat totul fara a aglomera spatiul. Chiar daca planul initial a suferit modificari pe parcurs rezultatul este exact ceea ce ne-am dorit”, ne-au marturisit proprietarii.

 

Articol de: Ana-Maria Oancea, Foto: Antonio C.

Proiect design interior: Art Deco Zone

Executie amenajari interioare: Knox Design

Mobilier: Artifact Design

www.interiordesigner.ro

Designeri: Irina Constantin, Andreea Speranta

Tel: 021-3266620, 0744-679455