Domus, invitatie acasa, noiembrie 2011

  

Intr-un duplex primitor

Fiecare camera are povestea ei

Proprietarii acestui duplex, o familie tanara cu doi copii, au stiut inca de la inceput ca voiau o amenajare vesela si calda, in care sa existe culori pastelate si accente fresh. Stilul designerilor de la Knox Design li s-a potrivit perfect, mai ales ca Andreea Speranta-Matei, cea care s-a ocupat de acest proiect, le-a inteles perfect dorintele.

Colaborarea cu Knox Design a inceput dupa ce gazdele noastre au vazut un afis publicitar in liftul cladirii. Tocmai cumparasera apartamentul si se pregateau sa-l renoveze, asa ca au cautat firma de amenajari pe internet si, pentru ca le-au placut proiectele pe care le-au vazut, au contactat-o.

Dupa ce au convenit asupra proiectului, a urmat punerea lui in practica. Proprietarii au vrut ca amenajarea sa respecte intru totul planul propus de designeri, motiv pentru care Andreea a avut grija ca acest lucru sa se intample intocmai.

Gazdele noastre calatoresc destul de mult, asa ca au agreat bugetele pentru amenajare si le-au oferit mana libera celor de la Knox Design, care s-au ocupat de fiecare detaliu de renovare, mobilare si decorare a duplexului.

Apartamentul se afla intr-o stare atat de proasta incat a trebuit renovat complet. Au fost schimbate instalatiile, repozitionate sursele de lumina, a fost turnata o noua sapa, iar peretii interiori din gips-carton au fost replacati si dublati fie cu un alt strat de gips-carton, fie cu caramida.

Interiorul nu a fost recompartimentat. In schimb, au fost realizate extinderi catre balcoane (logii) pentru a obtine un plus de spatiu.

In ceea ce priveste decorul, stilul si culorile, acestea au fost alese astfel incat sa reprezinte personalitatea proprietarilor - acestia sunt tineri, activi si au doi copii.

Nu s-a fixat o gama de culori care sa fie extinsa in toata casa, ci s-a luat hotararea ca fiecare camera sa aiba personalitatea si povestea ei.Totusi, pentru un look armonios, toate incaperile pastreaza o linie moderna, o nota vesela, anumite corespondente cromatice si elemente de legatura.

Pentru ca beneficiarii si-au dorit foarte tare ca rezultatul final sa arate exact ca in proiect, cele mai multe obiecte au fost create la comanda, conform randarilor.

De proiectarea si executia mobilierului s-au ocupat tot cei de la Knox Design. Inclusiv canapelele, textilele si elemenetele de pasmanterie au fost realizate la comanda de catre echipele de la Art Deco Zone si Knox Design, pentru a respecta forma, dar mai ales culoarea din plan. Si restul obiectelor au fost alese cu grija si comandate pentru a intregi decorul propus. De pilda, pentru corpul de iluminat de pe scara au asteptat timp de o luna importarea si livrarea lui, tocmai pentru ca au tinut foarte mult la detalii.

Intreg procesul de renovare si decorare a durat din martie pana in iulie, insa proprietarii s-au mutat de abia in luna august, desi totul era gata.