Spatiu multifunctional

  

Crearea spatiilor multifunctionale- solutia esentiala pentru apartamentele mici 

O solutie utila pentru apartamentele cu trei camere, in general, ar fi aceea de a creea o incapere multifunctionala.

Unul din dormitoarele (de 68 mp) unui apartament cu trei camere, a fost amenajat de asa natura incat sa poata fi folosit atat drept camera de oaspeti, cat si ca spatiu de relaxare. Incaperea are, in viitor potential pentru a deveni camera copilului, astfel ca decorul ei este unul neutru, proprietarii alegand sa puna accent pe confortul necesar unui copil. Camera a fost izolata termic, atat la interior (vata minerala), cat si la exterior (polistiren de 10 cm). De asemenea, camera este izolata fonic in intregime, spre deosebire de restul locuintei izolata fonic doar la nivelul tavanului. Amenajarea este una minimalista, realizata de designerul Irina Constantin: o canapea extensibila, care poate fi utilizata si ca pat pentru oaspeti. Desi Irina a conturat decorul locuintei, proprietarii au ales sa contribuie si ei, achizitionandu-si singuri cateva elemente pentru amenajare, printre care si aceasta canapea.

Intentia de a pastra canapeaua si pentru viitoarea camera a copilului, s-a concretizat intr-o achizitie viu colorata, dar care sa se potriveasca indiferent de sexul micutului. Setul initial continea si doua fotolii alaturi de canapea, dar lipsa de spatiu nu a permis si pozitionarea acestora. Le-au achizitionat, pretul fiind unul avantajos, iar fotoliile au fost oferite parintilor proprietarei.

In schimb, restul mobilierului a fost realizat la comanda de catre Art Deco Zone, reprezentat de designerul Irina Constantin. Compus din polite, corpuri suspendate si o comoda pentru televizor si consola pentru jocuri, mobilierul este unul modern, realizat in stil minimalist prin clasica combinatie alb-negru.

Pentru pereti s-a folosit vopsea lavabila Dufa, iar pardoseala a fost placata cu parchet laminat cu finisaj wenge. Pentru a intra in concoradanta cu restul locuintei, designerul s-a gandit la un sistem de iluminat mixt realizat cu ajutorul unor spoturi si al scafelor construite la nivelul tavanului, ce ascund lumini indirecte.

Articol realizat cu ajutorul designerului de interior Irina Constantin

Art Deco Zone/Knox Design

021/326.66.20

0753.084.801

Amenajari interioare -  casamea.ro, revista online de amenajari interioare - 16.04.2010