Hattrick Sports Bar

  

Amenajarea unui bar cu tematica sportiva

Doi frati, tineri si entuziasti, ne-au contact pentru o amenajare deosebita. Ei s-au gandit sa deschida un bar in centrul istoric al capitalei, zona Lipscani, si, pentru ca acolo este deja o aglomeratie destul de mare de baruri si restaurante, au venit cu ceva nou si original: un Sports Bar!

Ideea localului nu este numai aceea de a urmari evenimente sportive la televizoarele amplasate strategic special pentru asta, dar si aceea de relaxare intr-un loc in care poti sa vii sa te distrezi cu prietenii tai.

Amplasat la etajul 3 al unei caldiri din zona Lipscani, Hattrick este un bar amenajat in stil britanic-irlandez, dar nicidecum traditional. Lambriurile sunt realizate din lemn natur si piele, culorile predominante ale intregului local fiind maro si verde, culori ale naturii. Pentru o pata de culoare si contrast, ceea ce iese in evidenta este logo-ul pentru care au ales un rosu aprins.

La intrarea in bar, pentru ca nu s-a putut schimba gresia din dreptul scarilor si nu s-a putut renunta la calorifer sau extinctoare, toate aceste elemente au fost adaptate si centrul atentiei s-a mutat undeva la nivelul tavanului.

Astfel ca extinctoarele si caloriferul au fost camuflate in culorile barului si pentru ca gresia nu se potrivea deloc cu restul amenajarii, am mutat centrul de interes la nivelul tavanului prin elemente de decor cu totul speciale si in ton cu tematica barului: din tavan - realizat sub forma unui teren de sport - coboara mingi de tenis, fotbal, baschet si volei. Decorul de pe usi este realizat din colaje ale unor imagini cu tematica sportiva.

In continuare, pe micul hol care duce catre bar se poate observa prezenta stilului britanic prin montarea lambriului din piele si lemn, dar si tendintele sport realizate cu obiecte specifice: manusi de box rosii si o haltera agatate pe perete. Pe peretele opus, am decis sa aranjam aleatoriu o serie de postere cu celebritati ale sportului.

Lemn si accent de verde in stil britanic

Barul - realizat cu lumina indirecta -, mesele si scaunele sunt realizate din lemn in aceeasi nuanta cu lambriul si intreaga incapere prezinta elemenete care se regasesc in general pe terenurile de sport in aer liber, ceea ce da un aer original si interesant.

Corpurile clasice de iluminat au fost inlocuite cu stalpi stradali, pe toata lungimea incaperii, pe ambele parti, au fost montate cosuri de baschet, iar in capatul incaperi, pe fereastra a fost montata o plasa verde ce duce cu gandul la un teren de fotbal. Manusile de box de pe hol isi gasesc completarea in interior, unde am amplasat si un sac de box. 

Rezultatul a fost unul deosebit, mai ales pentru ca executia a fost realizata exact ca in proiect, demonstrand increderea tinerilor in propunerile noastre, fapt ce s-a si concretizat printr-un numar mare de clienti care au fost impresionati de originalitatea spatiului.

Date generale ale amenajarii

Tip lucrare: Proiect de design interior

Suprafata: aprox. 120 mp

Zona: Bucuresti, Centrul Vechi

Tipul spatiului: Sports Bar

Compartimentare: Open space, bucatarie, hol intrare, grupuri sanitare.

Culori: maro, verde.