Salon de infrumusetare

  

Iz oriental in mijlocul Bucurestiului

Cu toate ca adesea ocolim stilurile care tind inspre oriental de teama de a nu cadea intr-un amalgam cu mari sanse de kitsch, acest spatiu a reusit sa creeze o atmosfera autentic orientala, luxoasa, asa cum am intentionat de la inceput

Pentru salonul lor de infrumusetare, proprietarii si-au dorit o amenajare moderna, cu elemente etnice orientale. Provocarea a fost mare, dupa cum spuneam in cele de mai sus.

Am incercat sa grupam zonele functionale, care sunt foarte bine definite, dupa accesibilitate: la intrare se regasesc receptia si zona de asteptare. In stanga este zona destinata coaforului, iar in spatele acesteia zona de manichiura / pedichiura si cosmetica.

Singurele spatii delimitate cu ajutorul peretilor sunt zona destinata angajatilor – vestiarul si locul unde pot lua masa – si zona de cosmetica. In rest, delimitarile au fost realizate cu ajutorul decoratiunilor si al mobilierului, toate in stil oriental, fapt ce da un plus de unicitate spatiului.

Spatiul destinat coaforului este elegant, dar modern in acelasi timp, datorita utilitatilor de ultima tehnologie. Fiecare post de lucru este delimitat prin perdelute in stil oriental, ceea ce confera o oarecare intimitate, dar si eleganta spatiului. Zona de asteptare si receptia sunt amenajate minimalist, dar in acelasi ton oriental redat cu ajutorul mobilierului si al decoratiunilor traditionale.

Date generale ale amenajarii

Tip lucrare: Proiect de design interior

Suprafata: 80 mp

Zona: Bucuresti, Romana

Tipul spatiului: Salon de infrumusetare in stil oriental

Compartimentare: Receptie, zona de asteptare, zona de coafor, manichiura, pedichiura, cosmetica, zona destinata angajatilor (loc de luat masa si vestiare), grupuri sanitare

Culori: pamantii -maro, bej, wenge / accente de culori: mov, rosu.