Apartament mic - 2 camere

  

Mic dar sic? 

Cum amenajam un apartament mic de doua camere? Cati dintre voi nu locuiti intr-unul chiar ca acesta format doar din living si dormitor, insa aveti nevoie de atat de multe alte camere, de o biblioteca, de un dressing, de un birou de studiu? 

Compartimentarea apartamentului 

Apartamentele mici ne obliga la amenajari multifunctionale, care sa permita multiple utilizari ale spatiului. Pentru o mamica singura, alaturi de baietelul ei, apartamentul de doua camere trebuie sa fie cat mai practic compartimentat astfel incat sa le ofere fiecaruia spatiu personal si intimitate dar si loc de petrecut timp impreuna. 

Livingul este o camera ingusta si lunga pe care, pentru a o utiliza la maxim o separam in 3 zone functionale:

  • canapeaua extensibila (seara se transforma in pat pentru mama) este punctul central pentru vizionari de filme amuzante impreuna;
  • locul de luat masa este separat de “living” printr-un raft deschis care permite trecerea luminii dar si expunerea de mici decoratiuni si amintiri din calatorii;
  • micul birou multifunctional al mamei, unde poate sa mai lucreze sporadic la laptop atunci cand isi aduce “serviciul acasa”

 

Culori, vopsele si texturi 

Culorile alese sunt simple si destul de sobre, pe gustul mamei.

Pentru a nu aglomera prea mult camerele  care sunt deja supraincarcate, mobilierul creat este in nuante deschise. Este aleasa o fibra de PAL numita zebrano nisip pentru fatadele din bucatarie si din camera copilului iar pentru living un finisaj de MDF lucios alb-murdar (Muschel Supergloss).

Bucataria iti zambeste

Tapetul amuzant din bucatarie te intampina cu optimism dimineata la micul dejun. Imprimeuri cu textul "Chocolat" si cescute de cafea si ciocolata calda te asteapta sa iti faca dimineata mai frumoasa.

In living sunt propuse multiple alternative cu vopsea decorativa verde sau tapet in zona canapelelor si zona de luat masa.

In baie, din cauza spatiului mic, culorile sobre creaza o atmosfera minimalista insa accentueaza putin senzatia de inghesuit. Din acest motiv am incercat mai multe propuneri de placaje ceramice diferite pe tema data de catre clienta noastra. 

Date generale ale amenajarii

Spatiu: Locuinta, apartament 2 camere – proiect 3D

Suprafata: 60 mp.

Zona: Bucuresti, zona Stefan cel Mare

Compartimentare: Living / dormitor de copil, bucatarie, baie

Culori: vopsele lavabile si tapet, nuante sobre de bej, crem, verde si albastru petrol pentru camera copilului