Garsoniera Marasesti

  

Garsoniera cu 3 camere!

Problema amenajarii spatiilor mici, in special a garsonierelor este faptul ca intr-o singura incapere trebuie inghesuite cat mai multe functionalitati: living, dormitor, dressing, ba chiar si bucatarie. Cum reusesti sa transformi o micuta garsoniera intr-un apartament multifunctional? Cum impaci si capra si varza? Designerii nostri de interior au creat mobila executata la comanda care sa "imbrace" perfect spatiul mic si inghesuit al garsonierei si sa ii dea un aspect liber, aerisit. 

Piesele de mobilier au fost gandite sa se ascunda unele in altele si posibilitati multifunctionale. Patul, de exemplu, dispare in interiorul dressingului pentru a lasa in timpul zilei locul unui living spatios si luminos. 

Tonurile de crem si verde dau luminozitate amenajarii

Proiectul de design interior a fost realizat de arhitectii de la Art Deco Zone pentru o garsoniera locuita de o persoana tanara si dinamica.

Avand in vedere ca spatiul este destul de limitat, am incercat sa cream un proiect cat mai functional, dar nu am uitat totusi de partea de design, de modul in care culorile sa dea viata intregii amenajari. Pe langa nuantele de crem folosite accentele de verde au dat un ton fresh si tineresc.

Compartimentari si open space pentru garsoniera

Spatiul este compus din living cu bucatarie open space, baie si hol intrare. Bucataria este despartita de living cu ajutorul unui bar modern. Bucataria este mobilata modern si s-au creat cat mai multe spatii de depozitare pentru un plus de ordine si organizare. Intre dulapurile suspendate si blat s-a optat pentru placi de pal de culoare verde in locul faiantei.

Designul interior al livingului este modern, iar spatiul a fost gandit in asa fel incat sa indeplineasca functia de camera de zi, dormitor si spatiu de lucru. Designerii de la Art Deco Zone au gandit toate elementele de mobilier si decorare in asa fel incat spatiul sa nu fie incarcat si aglomerat.

Mobilier multifunctional 

Idee
Cea mai buna solutie pentru a eficientiza spatiul a fost patul rabatabil, care pe timp de zi este inchis in dulap. Dresingul a fost montat ca o continuare a spatiului in care este rabatat patul. Pe partea inferioara a patului s-a aplicat tapet si de asemenea pe peretele care este vizibil atunci cand patul este pregatit de dormit. Spatiul de lucru a fost amenajat langa geam pentru a profita de lumina naturala cat de mult posibil.

Amenajare in tonuri fresh

Au fost folosite culori deschise pentru a mari vizual spatiul si pentru a crea o atmosfera mai aerisita. Ca o pata de culoare, s-a optat pentru canapeaua verde care se potriveste foarte bine cu placile de pal din bucatarie. Peretii nu au fost incarcati, s-a folosit doar fototapet pe anumite portiuni si cateva tablouri de dimensiuni mici.

In baie s-a preferat dusul pentru a economisi spatiul, iar ca si culori nu ne-am abatut de la tonurile folosite in restul locuintei. Placile de gresie sunt verzi, iar la faianta am ales alb cu listuri in nuante de verde. 

Date generale ale amenajarii

Tipul spatiului: Garsoniera
Suprafata: 37 mp
Zona: Marasesti
Compartimentare: Living, bucatarie, baie, hol
Culori: alb, bej, verde deschis