Garsoniera, zona Traian

  

O garsoniera de studenta

Intrarea la facultate este intotdeauna un prilej de bucurie pentru intreaga familie. Insa uneori, parintii aleg sa faca un cadou exceptional copilului proaspat admis: o locuinta proprie pentru a sta confortabil pe toata perioada studiilor, fara stressul unei chirii.

O tanara studenta a apelat la ajutorul nostru pentru a isi redecora complet garsoniera proaspat achizitionata intr-un spatiu confortabil, functional, unde sa se simta ca acasa. Pe langa functional si comod, ea si-a dorit ca spatiul sa fie si unul placut vizual, in care sa se imbine toate elementele unui design minimalist si multifunctional.

Fiind vorba despre o garsoniera, un spatiu restrans, compartimentarea nu este una complexa: living / dormitor, bucatarie open space, cu deschidere in hol, baie si balcon inchis.

Birou sau living?

In conformitate cu necesitatile tinerei studente, am amenajat in living o zona de birou delimitata de restul incaperii, zona TV cu polite si rafturi pentru carti si o canapea extensibila spatioasa si confortabila.

Finisaje armonioase

Culorile folosite sunt armonioase: parchetul, tapetul si canapeaua sunt deschise, in tonuri de bej, iar biroul, comoda TV si masuta de cafea sunt inchise la culoare.

Accentul de culoare este dat de taburet, politele pentru carti si cateva perne decorative in nuante de rosu. Pentru ca incaperea sa nu fie monotona si rosu sa nu fie singurul accent de culoare am ales impreuna o culoare vie si tinereasca care emana energie: vernil - perdelele si scaunul de la birou.

Balconul a fost transformat intr-un spatiu de relaxare - doua fotolii si o masuta - si depozitare pentru ca era nevoie de mai mult spatiu, astfel ca am optat si pentru mutarea masinii de spalat aici. De asemenea acesta trebuie folosit si pentru uscarea rufelor fara ca acestea sa se vada din living.

Bucatarie mica complet utilata

Cu toate ca este un spatiu mic si mai dificil de amenajat, si-a dorit ca bucataria sa fie complet utilata. Ne-am ocupat de achizitionarea tuturor electrocasnicelor si integrarea lor in mobilierul creat de colegii nostri la comanda, pentru a imbraca spatiul ca o manusa.

Gandita ca un open space, pentru a da senzatia de mai mult spatiu, bucataria contine toate utilitatile necesare - cuptor, plita electrica, hota, esspresor, frigider, o masa de doua persoane si spatii de depozitare.

Culorile calde

Cromatica generala este in culori calde - parchet bej, mobilier inchis, cu accente de alb, rosu si accesorii gri. Fiind open space, bucataria comunica direct cu holul, unde au mai fost amplasate cateva spatii de depozitare, pentru a profita de fiecare coltisor al locuintei si pentru ca nu am vrut sa incarcam spatiul intr-o singura incapere. Astfel, totul pare aerisit si primitor.

In baie am renuntat la cada si am optat pentru un dus spatios cu usi de sticla securizata si mai multe rafturi pentru depozitare. Atmosfera acestei incaperi este una vesela, in tonuri de vernil, verde si gri.

Datele generale ale amenajarii

Tipul spatiului: Proiect de design interior

Suprafata: 40 mp.

Zona: Bucuresti, zona Traian

Compartimentare: Living / dormitor, bucatarie, baie, balcon

Culori: vernil, rosu, bej, gri