Vila Pipera

  

Vila eleganta

De aceasta vila se leaga o frumoasa poveste de dragoste a unui cuplu format dintr-un expat si o tanara din Romania care si-au construit si amenajat aceasta casa pentru a se muta impreuna. 

Casa a fost achizitionata semi-amenajata, insa intr-un stil greoi si clasic, care nu se potrivea deloc cuplului tanar. Acestia isi doreau un spatiu elegant, glamour, stralucitor cu contraste puternice si moderne. 

Desi spatiile sunt generoase, totusi faptul ca podul nu era folosit, reducea destul de mult suprafata casei. Asa ca, primul lucru pe care l-am propus a fost demolarea podului vechi si construirea unei mansarde generoase, spatiul marindu-se cu o treime pentru tanara familie (practic s-a mai castigat un nivel). 

Arhitectura si amenajari

La parter avem un living generos cu bucatarie deschisa, separate vizual prin locul de luat masa. Linia curba a peretelui exterior a fost transpusa in elemente ale amenajarii atat la parter cat si la etaj. In living, canapeaua facuta la comanda preia curbura peretelui. La etaj, in dormitorul matrimonial, patul creat de noi la comanda din piele ecologica, este de asemnea gandit pe rotund pentru a pune in valoare acelasi element arhitectural. 

In imaginile prezentate puteti observa cum, in cadrul proiectului de design interior incercam sa prezentam in amanuntime locuinta, dar, fiecare element este gandit pentru a putea fi creat si transpus in amenajare. Mobilierul este creat la comanda. Perdelele sunt alese cu grija, in nuante potrivite proiectului, cu texturi asemanatoare tapetului.

Tapetul din proiect este exact cel pe care il folosim in realitate. Decoratiunile, picturile, pernele, tablourile, oglinzile, toate sunt alese in spiriutul proiectului, astfel incat in momentul in care intri in casa noua, aceasta sa fie complet echipata cu tot ceea ce iti trebuie, asa cum iti doreai.

Amenajari complete, la cheie

Din fericire, in cazul acestei vile am si avut mana libera din partea clientului de a ne ocupa sa cumparam si sa amenajam totul. Am reconstruit acoperisul, am creat un nou garaj pentru cele doua masini, am aranjat gradina, am refacut pavajele exterioare, izolat fatada si dat cu decorativa noua.

In interior s-au refacut toate instalatiile, tavanele din gips au fost restructurate, placajele ceramice in bai au fost refacute de la zero, parchetul nou in fiecare incapere. S-au placat scarile cu lemn masiv, am creat balustrade personalizate din inox, am placat fasii de travertin mansarda.

Apoi am adus toata mobila facuta la comanda in atelierul nostru, am montat-o, timp in care s-au montat si toate accesoriile: perdele, draperii, tablouri, electrocasnice. In final au venit elementele de decor: masute, vaze, aranjamente florale. 

Aceasta vila a fost mediatizata atat prin revistele de specialitate cat si prin emisiuni TV intrucat este o amenajare eleganta si - poate - un pic extravaganta.

Ulterior, cand clientii au ales sa se mute din tara, casa a fost vanduta integral cu mobilier, amenajarile si electrocasnicele complete, asa cum am amenajat-o.

Date generale ale amenajarii

Tip lucrare: Proiectare design interior, amenajari interioare complete, mobilier la comanda, achizitii perdele si decoratiuni la cheie - vila

Suprafata: 495 mp

Zona: Pipera, Bucuresti

Tipul spatiului: Vila Parter, Etaj, Mansarda

Compartimentare: Living, dormitor matrimonial, dormitor copil, camera dressing,  camera hobby, bucatarie deschisa, dinning, bai etc.

Culori: combinatii de alb, negru, rosu sau mov, lila, gri, argintiu. Piele naturala, blana naturala, cristale swarovski, piatra naturala, travertin, MDF vopsit lucios, PAL zebrano nisip.