Gletuirea peretilor

Gletul - finisaj de inalta calitate

Gletuirea este o operatiune de finisare a peretilor ce necesita multa atentie si rabdare. Pentru noi este important ca aceste lucrari de suport pentru zugraveala sa fie foarte bine facute, astfel incat detaliile finale (zugraveala colorata, pictura decorativa sau tapet) sa fie impecabile. 

Zugravii nostri sunt specializati atat in gleturirea peretilor tencuiti cat si in chiturirea peretilor montati din rigips (gips carton). 

Pregatirea peretilor se face finisaje si gletuiri succesive. Reparatiile se fac in functie de deteriorarea acestora si suport se face cu glet de ipsos, superrigips, materiale de finisaje CT 126 / CT 127 sau ABS. 

Pentru noi finisarea peretilor este foarte importanta, calitatea acesteia reflectandu-se in calitatea zugravelilor sau a montajului tapetului ce vor urma. 

Colturile, muchiile si olnitele (muchiile interioare) sunt atent indreptate, pentru protectia acestola montandu-se in interiorul gletului coltare de aluminiu cu plasa din fibra de sticla, astfel incat sa nu se deterioreze la atingerea acestora. De asemnea, liniile drepte sunt verificate cu dreptare, boloboc si prin verificarea la lampa. 

In zonele cu probleme si crapaturi fine sunt introduse plase din fibra de sticla pentru a proteja finisajul peretelui si pentru a evita ca aceste crapaturi sa isi faca din nou aparitia. 

Finisarea gips cartonului se face prin rostuirea imbinarilor si olnitelor, cu banda de camp in doua straturi succesive, apoi cu finisaje pe toata suprafata cu materiale de tip CT 126 / CT 127. 

Smirgheluirea peretilor se face cu mare atentie la detalii, acestea fiind verificate la reflector razant.