Montaj parchet laminat si stratificat

Finisajele parchetului - alese in functie de proiect

Parchetul este un finisaj folosit adesea in amenajarile noastre, astfel incat echipa noastra de montatori are mereu ceva de facut. Alegem parchetul in functie de nuantele din proiectul 3D, astfel incat sa se potriveasca cat mai bine cu ansamblul, cu usile, cu tocaria ferestrelor dar si cu finisajele mobilierului. Aceste elemente trebuie sa mearga mana in mana, altfel, combinatiile nepotrivite pot rezulta in amenajari inestetice. 

Rezistenta la trafic a parchetului

Pe de alta parte, daca aspectul estetic este totusi o parte discutabila, din punct de vedere functional alegerea parchetului trebuie foarte bine facuta. Desi pretul creste, parchetul trebuie ales in functie de traficul care exista in locuinta, dar si de modul in care este folosit si intretinut. De exemplu, chiar daca traficul este limitat dar se umbla mai mult incaltat, in special cu pantofi cu tocuri, sau se intra direct de afara fara o zona tampon, unde pantofii sa se mai curete, atunci acesta va fi rapid deteriorat. 

De asemenea pentru o familie cu copii mici care se joaca cu masinute, bile, role, triciclete prin casa sau pentru o familie cu caine este foarte indicat sa se aleaga un parchet cu clasa de trafic foarte rezistenta, chiar daca este vorba doar de o resedinta. 

Parchetul stratificat - pretentios dar elegant

Parchetul stratificat este extrem de elegant, un finisaj luxos, textura naturala a lemnului fiind minunata. Totusi in momentul cand acest finisaj se alege, trebuie sa tinem cont de diferenta de investitie intre parchet laminat si cel stratificat. Duritatea lemnului trebuie luata in considerare de asemenea in functie de trafic.

Unele esente arata foarte bine dar nu vor rezista la un trafic agresiv. 

Parchet si incalzire in pardoseala

Evident pentru incalzirea in pardoseala, materialele cele mai bune pentru transfer termic si confort sunt cele din categoria pietrei naturale, gresiei, travertinului sau marmurei.

Parchetul, indiferent ca vorbim despre laminat sau stratificat vor avea o eficienta mai mica. Exista materiale special create pentru incalzire in pardoseala, anume care sa nu se deterioreze de la diferentele de temperatura si care, in parametrii normali sa nu se dilate exagerat pentru a nu crea luft-uri inestetice. Aceste detalii sunt specificate de producator si se gasesc de obicei pe fisa tehnica a produsului. 

Designerii nostri au grija sa va consilieze cat mai bine la alegerea fiecarui finisaj, in functie de preferintele voastre si de proiect, astfel incat sa alegem cele mai bune materiale, cele mai potrivite familiei voastre, la cel mai bun pret.