Montaj rigips (gips carton)

Rigipsul pentru scafe si decoratiuni

Gipsul carton este adesea folosit fie pentru ca este cea mai rapida modalitate de a finisa peretii si tavanele, fie pentru ca trebuie sa le decoram cu forme si scafe neobisnuite. 

Acesta este unul dintre cele mai folosite materiale pentru constructii de interior. Datorita rigipsului si accesoriilor acestora putem crea cu usurinta pereti despartitori, scafe de lumina, forme curbe, rafturi, polite, suporti, masti pentru tevile ce apar pe pereti.

Fiind un material foarte practic, il folosim si pentru spatiile in care designerii nostri au propuneri mai deosebite de decorare a peretilor: de exemplu incastrari de corpuri de iluminat, decoratiuni speciale cu panouri din plexiglass sau sticla, forme modulare, nise, fante sau goluri. 

Rigipsul in bai

Fiind de 3 tipuri: standard, resistent la apa sau rezistent la foc - rigipsul poate sa isi gaseasca locul in oricare camera din locuinta, fiind practic si pentru simpla indreptare a peretilor. Rigipsul verde e special pentru baie, pentru spatii umede, astfel acesta se poate folosi in locul tencuielilor clasice (se numeste si tencuiala uscata). 

Compartimentari din rigips

De asemenea pentru spatiile de birouri il folosim adesea pentru ca putem modula usor si recompartimenta pereti, astfel incat sa ne mulam dupa nevoile firmei ale carei birouri le amenajam. Poate fi izolat rapid in interior, deci peretii despartitori ai unei sali de sedinte nu vor fi la indemana oricaror urechi indiscrete. 

Sisteme foarte practice de usi glisante in interiorul peretilor putem propune atat pentru pereti plani cat si pentru perti despartitori curbi. Astfel spatiile sunt amenajate rapid, cu economie de spatiu si cu efecte vizuale din cele mai interesante.